ScreenSavior Omenablogin arvostelussa

Arvostelussa ScreenSavior -kotimainen suojalasi iPhone 5 /5s /SE – ja 6 /6s Plus -mallille
Kirjoittanut: R.Räsänen (Lähde: OmenaBlogi)

Applen iPhone 6s julkaistiin viime vuoden syyskuussa ja jotkut käyttäjistä ovat huomanneet, että näyttö naarmuuntuu melko helposti, mikä ei ole kovinkaan yllättävää kuulla, ottaen huomioon kuinka kävi myös iPhone 6 -mallin kanssa, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran. Yksi tapa torjua ongelma on ostaa tietekin näytönsuoja, joka auttaa suojaamaan puhelimen näytön erilaisilta kolhuilta, kuten esimerkiksi avaimet, joka saattaa taskussa naarmuttaa puhelimen näyttöä.

Yleensä suurin osa näytönsuojista valmistetaan ohuesta läpinäkyvästä muovista, joka on joustavaa ja tarrautuu staattisen sähkön avulla tai liimalla. Toisaalta, taas on olemassa hieman kalliimpia suojia, jotka valmistetaan karkaistusta lasista mikä voi olla hyvinkin ohut. Tämän tyyppisen lasien ero muoviseen suojaan on, että karkaistu lasi näyttää enemmän luonnolliselta kuin muovinen suoja.

Applen iPhone on kiistatta yksi markkinoiden parhaimman näköisistä älypuhelimista, mutta valitettavasti se ei ole kaikkein kestävin puhelin. Alumiininen runko tai näyttö ei kestä pudotuksia, ja jos olet vielä hieman kömpelö käsittelemään puhelinta, joten ikävän pudotuksen seurauksena iPhonen reunat ja näyttö kärsisi tässä suurimman osan.

Näytönsuoja pitäisi olla jokaisen iPhonen -puhelimen lisävaruste. Vaikka iPhone 6 näyttö ei ole kestävä, sitä on kuitenkin helppo naarmuttaa. Ohut lasinen ja kestävä näytönsuoja ei häiritse käyttämästä puhelinta ja se antaa vielä sinulle mielenrauhan. Lisäksi laadukas näytönsuoja pitää puhelimen näytön ehjänä ja naarmuttomana.

OmenaBlogi sai blogia varten testattavaksi täysin ilmaiseksi iPhone 5 /5s / SE -ja iPhone 6 Plus /6s Plus -malleille ScreenSaviorTM – näytönsuojalasit, joka valmistetaan täysin kotimaisin voimin Oulussa Suomessa. Seuraavassa artikkelissa on kerrottu kuinka asennus tapahtuu sekä kuinka hyvin ScreenSaviorin valmistama suojalasi toimii käytännössä. Testissä oli ainoastaan iPhone 5s -malli, koska en katsonut tarpeelliseksi tehdä erillistä artikkelia samasta näytönsuojasta, joka toimii samalla iPhone 6s Plus -mallissa kuin myös muissakin vastaavissa iPhoneissa tai tableteissa.

Helppo asentaa
ScreenSavior -näytönsuojalasin asennus on helppoa, mutta ensiksi pitää puhdistaa paketin mukana tulleella alkoholipitoisella puhdistus liinalla millä varmistetaan, että suoja pysyy varmasti paikoillaan. Vahvan liiman ansiosta tuote pysyy tiukasti kiinni. Huomasin asennuksen yhteydessä, että ilmakuplia ei tullut laisinkaan.
ScreenSaviorin paketin sisältö

ScreenSavior pakkauksen sisältö
Laadukas ja kotimainen ScreenSavior – näytösuojalasi
Puhdistusliina (kangas)
Puhdistusliina näyttöä varten
Ohje

Puhdistaminen
Puhdistaminen on hyvin helppoa likaa hylkivän ja matalakitkaisen NANO -pinnoitteen ansiosta, joka vähentää sormenjälkiä näytössä ja tekee näytöstä helposti puhdistettavan.

Heijastus
Vähentyneet heijastukset ja kasvanut valonläpäisy kyvyn ansoista näytön kirkkaus ja terävät värit pääsevät hyvin oikeuksiinsa ulkona kuin sisätiloissakin.

Naarmuuntumaton
Näytönsuojan pinnoite on kestävä, joka tarjoaa äärimmäisen suojan kaikenlaisilta naarmuuntumiselta, iskuilta ja jatkuvalta kulutukselta.

Muotoilu
Karkaistu suojalasi muotoutuu täysin iPhonen -puhelimen mittoihin, joka säilyttää tuotteen alkuperäisen desingin sekä parantaa kosketusnäytön tuntumaa.

Turvallisuus
Rikkoutuneen näytön vaihtokustannukset saattavat olla useita satoja euroja. Lisäksi näytöstä irtoavat sirpaleet voivat aiheuttaa turvallisuus riskin. Lisäksi suojalasin rakenne on sellainen ettei rikkoutuneenakaan voi irrota sirpaleita – siis se suojaa myös käyttäjäänsä!

Iskunkestävyys
Iskunkestävyyttä tutkittiin standardin mukaisella iskunkestävyystestillä, jossa näytönsuojalasin päälle tiputettiin metallikuula (massa 33g, halkaisija 20mm) eri korkeuksilta. Mitä korkeammalta kuula tiputetaan sitä enemmän kestävyyttä lasilta vaaditaan. ScreenSaviorTM on kestävyydeltään markkinoiden paras ja kestää kuulan iskun jopa 170 cm korkeudelta. Tämä antaa laitteelle parhaan suojan.

Valonläpäisykyky
Näytönsuojalasien valonläpäisykykyä tutkittiin standardin mukaisella optisella, jonka avulla saadaan selvillä kuinka paljon suojalasi läpäisee näkyvää valoa eli valoa, jonka ihmissilmä havaitsee. Mitä suurempi valon- läpäisy prosentti on, sitä paremmin suojalasi läpäisee valoa. ScreenSaviorilla on markkinoiden paras valon läpäiseväisyys antaen jopa yli 93%:n valonläpäisyn näkyvän valon alueella. Tämä näkyy kuluttajalle kirkkaampina väreinä ja terävämpänä kuvana.

Kulutuskestävyys
Näytönsuojalasien kulutuskestävyyttä tutkittiin standarditestillä, jossa hangataan laseja teräsvillalla. Pinnan kulumista arvioitiin sekä visuaalisesti että veden kontaktikulman avulla. Mitä pienempi on mitatun veden kontaktikulman muutos alkutilanteesta 1000 hankaussyklin jälkeen sitä paremmin näytönsuojalasi kestää kulutusta. ScreenSaviorTM kestää kulutusta erinomaisesti (veden kontaktikulman muutos 5 astetta 1000 hankaussyklin jälkeen). Tämä antaa lasille pidemmän käyttöiän.

Kilpailija-analyysi
Suojalasien kilpailija-analyysissä selvitettiin standardoiduilla testeillä yleisesti saatavilla olevien mobiililaitteiden näytönsuojalasien ominaisuudet. Testi tehtiin Suomessa eniten myydyille suojalaseille, joista Panzer, Zagg ja Celly edustavat suurinta osaa kaikista Suomessa myydyistä näytönsuojalaseista.

Hyvää
+ ScreenSavior – näytönsuojalasi on helppo asentaa sekä vahvan liiman ansiosta suoja pysyy tiukasti kiinni, eikä ilmakuplia syntynyt asennuksen yhteydessä.
+ ScreenSavior – näytönsuojalasi on helppo pitää puhtaana NANO-pinnoitteen ansiosta.
+ ScreenSavior – näytönsuojalasi säilyttää puhelimen valonläpäisy kyvyn, joka takaa kirkkaan kuvan ja terävät värit ulkona kuin sisätiloissakin.
+ ScreenSavior – näytönsuojalasi pinnoite tarjoaa suojan naarmuuntumiselta, iskuilta ja kulutukselta.
+ ScreenSavior – näytönsuojalasi on hyvin muotoiltu ja ohut.
+ ScreenSavior – näytönsuojalasi on iskunkestävä sekä laatu
+ ScreenSavior – näytönsuojalasi kestää kovaankin kulutusta.

Huonoa
- ScreenSavior – näytönsuojalasista ei oikeastaan ole mitään huonoa sanottavaa näin vähäisen testien jälkeen.
- ScreenSavior – näytönsuojalasin hinta voisi olla ehkä 5 -10 euroa edullisempi?

Seuraa OmenaBlogia ja ScreenSavior -näytönsuoja testien etenemistä, pyrin päivittämään artikkelia, kun näytönsuojaa on tarpeeksi enemmän kokeiltu.

OmenaBlogi antaa arvosanaksi 9 plus.

Vastaa